Rallin MM-sarja

Ralliautoilun MM-sarja on kovatasoisin ralliautoilun kilpasarja, jossa kilpailtiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1973. FIA liiton maailmanmestaruussarja koostuu ympäri maailman ajettavista etapeista, ja sarjassa kilpaillaan parhaan kuljettajan tittelin lisäksi myös autonvalmistajien tittelistä. Viime vuosina sarjaan on lisätty myös juniorien ja tuotantoautojen sarjat. Tuotantoautojen sarjat ovat WRC-2 sekä WRC ja junioreiden sarja on puolestaan JWRC. Vuoden 2015 kauteen osallistui 21 kuljettajaa ja kolme valmistajaa.

WCR

Sinivalkoisten silmin katsottuna ylivoimaisesti menestynein suomalainen rallikuski on legendaarinen Tommi Mäkinen – mies, joka yhä tunnetaan ympäri maailman rallifanien keskuudessa. Muita menestyneistä suomalaisia kuskeja ovat Timo Salonen, Juha Kankkunen, Markus Grönholm sekä Markku Alen.

Rallin maailmanmestaruussarjasta on myös julkaistu useita pelejä, konsoleiden ja tietokoneen lisäksi nyt myös älypuhelimille. Rallipelit ovat hyvin suosittuja autourheilufanien keskuudessa, sillä monista muista autopeleistä poiketen ne tähtäävät realistiseen, simulaatiomaiseen pelikokemukseen.

Peleissä pärjää siis tuurin sijaan taidolla ja pelien oppimiskäyrä vaikeimmilla asetuksilla pelatessa on korkea. Peleissä järjestetään myös useita eri turnauksia, joissa jaetaan oikeita rahapalkintoja. Kun ennen pelejä pelattiin lähinnä tietokoneen ohjastamia kuskeja vastaan, nykyisin rallipeleistä on tullut suosittuja nettipelejä.

Rallipelien ystävät hankkivat usein myös konsolilleen tai tietokoneelle ralliratin sekä polkimet, saavuttaakseen mahdollisimman autenttisen tunnelman pelkällä ohjaimella pelaamisen sijaan. Lisäksi innokkaimmat fanit rakentavat myös ralliautoja ja jäljitteleviä rallipenkkejä, joista pelejä pelaavat. Kun rallipenkkiin yhdistää vielä videotykin ja laadukkaan äänentoiston, on luvassa rallielämys vailla vertaa!

Comments Off on Rallin MM-sarja

Filed under Uutiset